Ufamy temu produktowi.

Cóż, kto z nas nie chce być zdrowy?
Bezczynne pytanie, ponieważ odpowiedź brzmi: wszystko!

Każdy z nas szuka własnych sposobów utrzymania zdrowia. Wszystkie te metody są bardzo różne. W mojej rodzinie istnieje wiele od dawna nawyków, które uważamy za zdrowe i zdrowe, dlatego są zakorzenione.

Jednym z nawyków jest użycie chaga. Słyszałeś o niej. Myślę, że nie tylko usłyszeli, ale i więcej niż raz to widzieli. Na przykład na spacerze po lesie. Podziwiając białe brzozy, wyraźnie zwróciłeś uwagę na wzrost na pniach brzozy - wzrosty w postaci brodawek?

W niektórych przypadkach jest to najbardziej przydatna rzecz zwana chaga!

Kiedyś chaga wyleczyła poważną chorobę żołądka u matki męża. To było na Syberii, a ludzie w lesie zbierali się. A teraz kupujemy chagę w aptece. Najczęściej jest sprzedawany w postaci rozdrobnionej i wygląda jak na tym zdjęciu.

Czasami jest sprzedawany w małych kawałkach, a następnie mielimy go w młynku do kawy lub mikserze.

Zaparzamy w chaga (zgodnie z instrukcją) w termosie i pijemy 50 gramów 20 minut przed posiłkami.

Chaga jest potężnym biogennym stymulantem. Przeczytajcie, co tradycyjna medycyna mówi o chadze: ile ma tego świadectwa!

Ale, oczywiście, przed przyjęciem wywarów z chaga lub leków, w których jest obecny, należy skonsultować się z lekarzem!

Cóż, kto z nas nie chce być zdrowy? Życzę ci tego. I chaga, aby nam pomóc!

Komentarze

Tak, wiele lat temu kupiłem chagę na rynku, ale jej nie użyłem. Jestem zainteresowany twoją notatką o chagu. Czy to interesujące, czy ma datę ważności?

Wiesz, zadałeś bardzo poważne pytanie, które zawiera całą listę odpowiedzi. Obawiam się, że moja odpowiedź będzie zbyt obszerna.
Na początek byłbym ostrożny, kupując na rynku. Tylko dlatego, że (przepraszam, nie chcę obrazić dobrych sprzedawców) jest wielu oszustów. Dla chaga możesz dać wszystko! I nieświadomi ludzie tego nie zrozumieją.
Po drugie: apteka jest gwarancją, że kupisz chagę i jakąś gwarancję, że ta chaga jest kompletna.
Po trzecie: moim zdaniem najlepszą, choć najtrudniejszą, metodą jest samodzielne zbieranie chaga, ponieważ istnieje wiele ważnych niuansów, które należy wziąć pod uwagę. Tylko w tym przypadku chaga będzie pełna.

Jeśli masz szczęście i kupiłeś pełnoprawną chagę, myślę, że całkiem możliwe jest jej użycie, jeśli jest poprawnie przechowywane.

Dziękuję za odpowiedź! Co oznacza pełna chaga?

Lotus, co miałem na myśli, pisząc pełną chagę?

Po pierwsze, chaga na rynkach często rozdaje z drzew różne inne pokruszone narośla. A to, jak rozumiesz, jest zupełnie inne. Ponieważ jestem przeciwny chaga z rynku.
Najważniejsze jest to, że zasady zbierania są BARDZO ważne, aby chaga była jak najbardziej użyteczna. Nie jestem wcale pewien, czy podczas zarabiania pieniędzy sprzedawca rynkowy zawsze dokładnie wszystko śledzi.
Więc:

1 - Istnieją dwie opinie na temat czasu zbierania chaga:
- Chaga może być zbierana przez cały rok, a jej właściwości lecznicze nie zmieniają się.
- do celów leczniczych pożądane jest zbieranie chaga wiosną lub teraz jesienią.
Mam też drugi punkt widzenia. Tak, chaga nie obawia się żadnych zmian temperatury, ale maksymalna ilość użytecznych substancji gromadzi się w momencie silnego przepływu soków lub przygotowania do snu zimowego (najlepsze miesiące kolekcji to kwiecień, wrzesień, październik i listopad).

2 - Lepiej jest, gdy brzoza, na której rośnie chaga, rośnie w brzozowym gaju i nie stoi samotnie na otwartej przestrzeni.

3 - Chagu należy zbierać tylko z żywych drzew.

4 - Chaga musi wyrosnąć z ziemi (oh, jak trudno jest ją stamtąd wyciąć! Zawsze robię zdjęcia, jak mój mąż próbuje ją zdobyć. Bajka Kryłowa „Lis i winogrona” jest pamiętana od razu :))

5 - Ważne jest również prawidłowe przecięcie chagi: lepiej zrobić to za pomocą siekiery, pionowo (równolegle do pnia), oddzielając grzyb od pnia brzozy jak najbliżej. Musisz także wiedzieć, że na podeszwie chaga - miejsca, w którym styka się z brzozą - nie ma warstwy gąbczastej, która jest charakterystyczna dla innych chagopodobnych wzrostów.

Chaga Birch Mushroom Recenzje

Imię po łacinie: Fungus betulinus

Synonimy: grzyb brzozowy, skośny, brzozowy, kosotrubchaty, chulchaus, tsyr, kyar, czarna brzoza, skośny hubka

Opis

Chaga to grzyb należący do gatunku Kinker. Dla drzewa grzyb ten jest pasożytem, ​​który przenika przez uszkodzenia na korze. Z wyglądu grzyb wygląda jak wzrost na drzewie, jego kształt jest nieregularny, jego wymiary mogą osiągnąć 40 cm średnicy i 15 cm grubości. Kolor Chagi jest czarny na zewnątrz i brązowy wewnątrz. Na zewnątrz grzyb jest pokryty pęknięciami, a wewnątrz ma wiele smug. Waga jednej kopii może osiągnąć trzy kilogramy.

Najczęściej chaga rośnie na drzewach brzozy, dlatego otrzymała popularną nazwę „grzybek czarnej brzozy”. Jednak w rzeczywistości Chagu można spotkać na innych drzewach liściastych - jarzębinie i bukach, a także na klonach i olchach. Życie Chagi trwa do dwóch dekad, ale jego rozpowszechnianie stopniowo prowadzi do tego, że drzewo traci żywotność i wysycha.

Chaga rośnie na kontynencie amerykańskim, w Korei, w krajach Europy Wschodniej i Rosji. Chaga występuje zwykle w lasach brzozowych. jednak czasami może rosnąć na cedrach lub jodle w lasach sosnowych syberyjskich w regionach Dalekiego Wschodu.

Zbiór i przechowywanie

Każda pora roku nadaje się do zbierania Chagi. Tradycyjnie zbiera się ją wczesną wiosną lub późną jesienią, a także zimą. Nie jest to jednak związane z właściwościami leczniczymi, ale tylko z wygodą zbierania: Chagu łatwiej znaleźć na nagich drzewach, które nie są jeszcze pokryte liśćmi lub już przeżyły opadanie liści. Chaga jest wycinana z drzewa ostrym nożem lub oddzielana od pnia toporem. Zielarze radzą śledzić, gdzie znajduje się grzyb, a nie brać Chaga z powalonych i wysuszonych drzew - ponieważ pasożyt żywi się siłą życiową gospodarza, chaga z żywych drzew zawiera znacznie więcej składników aktywnych.

Zebrane grzyby są oczyszczane z brudu, miażdżone na kawałki około 5 cm i suszone. Możesz pozostawić do wyschnięcia na świeżym powietrzu, możesz użyć suszarek lub piekarników, ustawiając temperaturę nie większą niż 60 stopni. Do przechowywania Chagi najlepiej nadają się szczelnie zamknięte naczynia, ponieważ grzyb twardnieje w krótkim czasie na świeżym powietrzu. Przy odpowiednich warunkach przechowywania, grzyb zachowuje swoją moc leczniczą przez dwa lata.

Historia użycia

Korzenie terapeutycznego wykorzystania Chagi tkwią głęboko w historii. Przepisy na jego użycie znajdują się już w ewidencji słynnego doktora Awicenny. W starożytnym Rzymie chaga została przywieziona z krajów północnych, aby mogła być używana w medycynie.

Tradycyjna medycyna słowiańska stosowała również Chagu w praktyce medycznej. W historii Rosji znany jest epizod zdrowienia z guza za pomocą grzyba brzozowego księcia Włodzimierza Monomacha z XI wieku. Następnie królewska medycyna rozprzestrzeniła się na cały kraj i jest powszechnie spotykana u zielarzy, gdzie jest opisywana jako lekarstwo na wiele różnych dolegliwości. Chagoy wyleczył choroby stawowe, problemy skórne, zaburzenia narządów wewnętrznych. Herbata „Grzybowa”, jak zauważyli lekarze, pomogła zmniejszyć guzy, zwiększyła napięcie ciała, wzmocniła układ odpornościowy. Wraz z rozwojem nauk medycznych rozpoczęły się poważne eksperymenty i badania uzdrawiających właściwości Chagi. W XIX wieku Chagu był badany w Moskiewskim Instytucie Medycznym, a następnie w instytucjach naukowych w innych rosyjskich miastach. Testy wykazały silne działanie terapeutyczne Chagi przeciwko chorobom przewodu pokarmowego, serca i naczyń krwionośnych, układu oddechowego, układu nerwowego, a także ujawniły właściwości immunoprotekcyjne grzyba brzozy. Druga potężna fala zainteresowania Chagiem ze strony oficjalnej medycyny pojawiła się w połowie XX wieku, w wyniku czego Chagu został uznany za lek. Przeprowadzono kilka eksperymentów na sztucznej uprawie Chagi, aby ułatwić zbieranie grzyba na skalę przemysłową, ale nie doprowadziły do ​​sukcesu, więc Chagu był intensywnie zbierany w naturalnych warunkach wzrostu. Według statystyk radzieckich w latach 70. roczny zbiór grzybów brzozowych osiągnął 500 ton. Przemysł farmaceutyczny aktywnie produkował napary i ekstrakty Chagi, a grzyb sprzedawano również w postaci suchej. W nowoczesnych aptekach Chagu zauważalnie wyciskał leki chemiczne, ale zwolennicy naturalnego leczenia nadal preferują grzyby brzozowe.

Skład chemiczny

Najważniejszą rolę w składzie chemicznym grzyba brzozowego odgrywa agarycyna i humusowe kwasy chagiczne, które poprawiają funkcjonowanie wątroby. Chag zawiera znaczną ilość polisacharydów - do 8%, służą one jako materiał do tworzenia nowych komórek i jako źródło energii.

Zastosowania medyczne

Chaga jest doskonałym lekarstwem na choroby układu pokarmowego. Zaleca się przyjmowanie go w przypadku wrzodów, zapalenia żołądka i chorób wątroby. Zastosowanie grzybów brzozowych pomaga w normalizacji mikroflory jelitowej, zapewnia bliznowacenie wrzodów, pomaga złagodzić skurcze. Chaga wykazuje skuteczny efekt terapeutyczny na polipy w żołądku. Ponadto grzyb brzozy ma właściwości hamujące rozwój patogennych mikroorganizmów, a także działanie moczopędne. Preparaty z Chagi są dobrym środkiem oczyszczającym, przyczyniają się do usuwania z organizmu toksyn i toksyn, a nawet metali ciężkich i substancji radioaktywnych. Jego silne właściwości antyseptyczne i regenerujące sprawiają, że Chagu jest skutecznym sposobem leczenia chorób skóry, w tym łuszczycy. Chaga jako środek zewnętrzny jest dobry w leczeniu egzemy, trądziku, oparzeń skóry i odmrożeń. Kompresy i płyny od Chagi przyczyniają się do szybkiego gojenia się różnych uszkodzeń naskórka, a także pomagają wyeliminować nieprzyjemne skutki ukąszeń owadów.

Grzyb brzozy jest silnym naturalnym stymulantem, który znacząco zwiększa siły odpornościowe organizmu, nadaje impuls systemowi nerwowemu i zapewnia dobry metabolizm. Regularne spożywanie Chagi prowadzi do poprawy krążenia mózgowego, pozytywnie wpływa na procesy enzymatyczne, poprawiając jednocześnie funkcjonowanie serca i naczyń krwionośnych, a także narządów oddechowych. Chagu jest tradycyjnie stosowany jako środek przeciwnowotworowy, hamuje wzrost guzów i tworzenie przerzutów. Chagu często zaleca się stosować u pacjentów cierpiących na choroby onkologiczne, dla których nie zaleca się operacji, chaga zmniejsza ból i poprawia ogólne samopoczucie.

Leki Chagi pozytywnie wpływają na pracę układu nerwowego, pomagają w drażliwości, zwiększonej pobudliwości, zaburzeniach snu i stanach depresyjnych. Jednocześnie chaga nie tylko łagodzi nerwy, ale także wzmacnia zdrowie i uelastycznia ciało, dając siłę do aktywnego życia. Po poważnych chorobach i wcześniejszych operacjach chaga pomaga pacjentom szybciej się regenerować.

W praktyce dentystycznej chaga jest ceniona za swoje działanie antyseptyczne, jest w stanie złagodzić stan zapalny błon śluzowych, wzmocnić dziąsła, jest skuteczna w leczeniu chorób przyzębia i zapalenia przyzębia oraz zapalenia jamy ustnej. W przypadku stanów zapalnych w gardle Chaga jest stosowany jako część terapii wziewnej, zmniejsza procesy nowotworowe, działa przeciwzapalnie, eliminuje chrypkę.

W przypadku problemów sercowo-naczyniowych, chaga pomaga w normalizacji ciśnienia krwi, porządkuje cholesterol, normalizuje tętno.

Chaga jest znana ze swoich właściwości normalizowania poziomu cukru i przywracania upośledzonych procesów metabolicznych. Ogólne działanie tonizujące i wzmacniające Chagi czyni z niego dobre narzędzie do zapobiegania chorobom zakaźnym i wirusowym.

Leczenie chorób

Chagu jest stosowany w leczeniu następujących chorób:

Przeciwwskazania

Recepcja Chaga jest przeciwwskazana w:

Przepisy 1

Chaga - dla przewlekłego zapalenia żołądka, wrzodu żołądka, atonii przewodu pokarmowego, dyskinezy, polipowatości żołądka i jelit, raka, raka żołądka, raka płuc

Opłucz grzyb, zanurz w ciepłej przegotowanej wodzie na 7 godzin. Chagu get, wycisnąć, zetrzeć na tarce (w maszynce do mięsa), nie spuszczać wody. Weź 1 część pokruszonego grzyba zalej 5 częściami wody (pozostałej po namoczeniu) podgrzanej do 50 ° C Nalegaj 48 godzin, odcedź, wyciśnij osad. Powstała gęsta ciecz jest rozcieńczana przegotowaną wodą do pierwotnej objętości. Weź 1 szklankę 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Sklep infuzyjny 3-4 dni. Kurs trwa 1 miesiąc, przerwa 10 dni i kurs się powtarza.

Wdychanie. Z rakiem krtani

Wlej garść chaga do garnka, zalej 2 szklankami wrzącej wody. Oprzyj się o patelnię i wdychaj parę, przykrywając głowę kocem. Wdychanie przeprowadza się codziennie, przez 5 minut, 2 razy dziennie. Kurs trwa 10 dni. Lepiej jest połączyć inhalację ze spożyciem chagoy. Pełny kurs trwa 3 miesiące, po 7 dniach przerwy po każdym miesiącu administracji. Podczas kursu codziennie chaga i wdychanie wykonuj co drugi dzień.

Nalewka

Z chorobami żołądka, jelit, wątroby, śledziony, nowotworów złośliwych, bezsenności, zaburzeń metabolicznych

100 g posiekanej chagi zalać 500 ml. jakości wódki, nalegać w chłodnym ciemnym miejscu na 2 tygodnie, od czasu do czasu drżąc, przeciążać. Weź 1 łyżeczkę, rozcieńczoną w 30 ml. przegotowana woda 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 2 tygodnie, potem przerwa 2 tygodnie i kurs się powtarza.

Recenzje

08/29/18 Olga

Witaj, Julio Evgenievna!
Dziękujemy za szybką odpowiedź. Zdałem test krwi na krzywą cukru. Wszystko jest normalne. Zacząłem pić Chagu, to dla mnie dużo łatwiej! Dziękuję bardzo.

02/15/18 Olga

Dzień dobry, Julio Evgenievna!

Apeluję do ciebie nie po raz pierwszy. Wszystkie Twoje rady i zalecenia są bardzo skuteczne. Kiedy zobaczyłem opłaty polecane przez cystę dermoidalną, czułem się doskonale. W tej chwili zacząłem brać infuzję Chagi, przez 2 tygodnie wziąłem nalewkę Lespedets, teraz umieściłem następną.

Dziękujemy za wyrozumiałość i z góry dziękuję za porady i zalecenia.

08.26.17 Irina

Witaj, Julio Evgenievna!

Twoja rada jest zawsze bardzo pomocna. Dzięki nim żyję bez bólów i antybiotyków przez cały rok, przestałem biegać po ginekologach. Podczas zaplanowanego badania stwierdzili, że szyjka macicy jest czysta, leukoplakia zniknęła. Pomagał podkopać Chagoya, tampony z olejem kamiennym.

Jeszcze raz dziękuję za uwagę, szybkość reakcji i bardzo skuteczne porady.

3/14/17 Galina

Witaj, droga Julio Evgenievna, wraz z nadejściem wiosny!

Przepiłowana nalewka Leuzeu, Chagu, kolekcja.

Czuję się dobrze, zmniejszyły się suche oczy i usta. HRZ przez cały czas nie boli. Stało się więcej sił. Ciśnienie nie wzrosło nawet nieznacznie. Układ nerwowy jest normalny, mniej drażliwy.

10/3/16 Oksana

Dzień dobry, droga Julio Evgenievna!

Pospieszę się dzielić radością, czuję się znacznie lepiej i oto moje nowe wyniki.

Zmniejszyła się grudka na tarczycy. Przydziały idą już mniej, ja poluję na policzek i Chagoya. Gorące bóle brzucha rzadko mi przeszkadzają.

05/20/16 Irina

Witaj, Julio Evgenievna!

Piję zioła przez dwa miesiące i kończę napar Sabelnika. Przeprowadziła dwa cykle chrapania przez Chagoya iw trzech cyklach umieściła tampony z olejem kamiennym.

Badanie USG mówiło, że nie mam ani adenomiozy, ani adnexitis, ani żadnych patologii. Nie czuję się źle, nie było zaostrzeń.

05/07/16 Tatiana

Witaj, Julio Evgenievna!

Chagu nadal pije bez przerwy. Teraz dobre samopoczucie jest dobre. Aktywny, dobry apetyt, nacisk prawie nie przeszkadza.

SZCZĘŚLIWY DZIEŃ ZWYCIĘSTWA, Julia Evgenievna.

Porada lekarza

08.28.18 Irina

Cześć
Mój młody mężczyzna ma zły ból brzucha. Czy gastroskopia - nic nie pokazała. Podeszli do USG, lekarz powiedział, że ma piasek w żołądku i zapalenie ścian żołądka. Przepisywała pigułki, piła przez 2 tygodnie, żołądek nie boli w tym czasie, ale potem znów zaczął, pigułki nie pomagały. Czy możesz polecić jakieś zioła na te choroby?

Dzień dobry
Piasek może znajdować się tylko w woreczku żółciowym (lub nerkach), a zapalenie żołądka jest zawsze widoczne w gastroskopii.
Chociaż diagnoza jest nieznana, nie ma nazwy pigułek, które pomogły, niech wybrana osoba ściśle przestrzega diety i pije Chagu.
1. Myjkę Chagi umyć, namoczyć w przegotowanej wodzie, aby ciało grzyba zanurzyło się w wodzie, pozostawić na 4-5 godzin, a następnie zmielić lub posiekać na tarce. Aby przygotować roztwór wodny:
- 1/2 szklanki posiekanego grzyba zalać 3 szklankami przegotowanej wody o temperaturze 50 stopni i nalegać na termos na co najmniej dzień. Przeciągnij, ściśnij. Infuzję można przechowywać przez 3-4 dni w chłodnym miejscu.
Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs trwa 2 miesiące.
Jeśli masz szczęście i kupiłeś już zmiażdżonego Chagu, przepis jest taki sam.
Chaga, bardzo uniwersalny lek na wszystkie choroby układu pokarmowego. Sukces jest gwarantowany.
DOBRY SZCZĘŚCIE!

08/23/18 Nadzieja

Cześć
Syn ma 19 lat. Do 15 lat nie było problemów zdrowotnych. W wieku 15 lat zaczął chorować, zdiagnozowano u niego ARVI i stał się diagnozą przewlekłego zapalenia migdałków. Wziął dużo antybiotyków (z zaostrzeniami, które objawiły się podwyższoną temperaturą, podwyższonym ESR we krwi), zdenerwowanym stolcem.
Od 15 do 19 lat nie powróciło do zdrowia. Zbadano, zdiagnozowano: chorobę Crohna. Wykonano resekcję kąta krętniczo-kątniczego (5 cm w kierunku jelita grubego i 15 cm jelita krętego). Minęły 4 miesiące od operacji. Salofalk (1 na noc) kładzie teraz świece, defekację 1 raz dziennie, z kutymi na wpół kałami.
Leukocyty są dwa razy niższe niż norma, cały okres od 15 lat, obecnie 2,7 (norma 4,5). Wysokość 180 cm, waga 49 kg, przed operacją 50 kg (nigdy nie ważone powyżej). Jego apetyt jest doskonały, je 6 razy dziennie, trochę odmawiając mleka i produktów drożdżowych. ESR i CRP poprawiły się w pierwszych dniach po operacji, inne morfologie krwi są również normalne, testy na różne infekcje, bakterie - ujemne, z wyjątkiem leukopenii.
Pytanie: jak zwiększyć poziom leukocytów, jak przywrócić wagę do normy, czy masz doświadczenie w leczeniu osób z chorobą Crohna? Jeśli tak, jakie zalecenia możesz podać?

Cześć, Mam nadzieję!
I jest pewne doświadczenie i wyniki.
Każda matka martwi się pytaniem - skąd może to pochodzić? Musimy zagłębić się w genealogię rodziny chorób autoimmunologicznych lub guzów. I być może odporność dziecka wyczerpała niezwykle szybki wzrost.
W każdym razie należy chronić go przed infekcją - nie odwiedzać zatłoczonych miejsc, nosić maski w transporcie. Najprawdopodobniej nie zrobi tego, ale powinien mieć przy sobie. Chroń i przed stresem oraz odżywianiem, zwracaj szczególną uwagę.
1. Chagoterapia.
Myjka z grzybami Chagi, moczyć w przegotowanej wodzie, aby ciało grzyba zanurzyło się w wodzie, pozostawić na 4-5 godzin, a następnie zmielić lub posiekać na tarce. Aby przygotować roztwór wodny:
- 1/2 szklanki posiekanego grzyba zalać 3 szklankami gorącej wody (nie więcej i co najmniej 50 stopni) i nalegać na termos na jeden dzień. Przeciągnij, ściśnij. Infuzję można przechowywać i stosować przez 3-4 dni. Wskazana kwota za wstęp 2-dniowy. Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Przerwa z kolekcją ziół - 30 minut. Kurs trwa sześć miesięcy.
2. Nalewka z korzenia żeń-szenia.
- Namocz 30,0 g całych korzeni żeń-szenia w przegotowanej słodzonej wodzie w temperaturze pokojowej i pozostaw na 4 godziny.
Odcedź wodę, drobno posiekaj korzenie i zalej 500,0 ml 40% alkoholu lub wódki. Domagaj się 21 dni w ciemnym chłodnym miejscu, trząść się codziennie. Nie filtruj. Pij 10 ml 1 raz dziennie, 30 minut przed posiłkiem, NIE wodę pitną. Po 2 tygodniach spożycia dodać ilość nalewki wypitej do wódki.
Kurs trwa 30 dni, przerwa 10 dni i powtórz kurs jeszcze dwa razy (łącznie 90 dni).
3. Zbierz zioła.
Korzenie: Mniszek lekarski - 1, Duży łopian - 2; Pokrzywa - 2, Siano kozieradki - 2, Bagno bagienne - 3, Zegarek trójlistny - 2, Melilotus officinalis - 2, Owoce dzikiej róży - 2, Liść truskawki - 2.
Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.
Schłodzić, przecisnąć, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.
Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs trwa 2 miesiące.
Jaka jest sekwencja odbioru?
Podczas gdy korzeń żeń-szenia nalega, dziecko musi połączyć Chagu i kolekcję ziołowych sterydów anabolicznych.
Zatrzymajmy się na tym na razie i obserwujmy leukocyty.
Sprawdź UAC co 10 dni.
Chętnie spotkamy się w markowych sklepach Eco-Factory „Staroslav” w Twoim mieście, a także w naszym sklepie internetowym.
DOBRY SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

08.22.18 Natalia

Cześć
Tato zdiagnozowano raka trzustki w stadium 4 z rozległymi przerzutami do wątroby. Biopsja nie została wykonana. Mówią, że nie przetrwają. Dajemy tabletki Tramadol, 1 tabletkę dziennie.
Wystąpiła również żółtaczka obstrukcyjna, operacja, wyciągnięcie rurki z żółci, żółć teraz kapie do butelki. Nie jest zniechęcony i chce odzyskać siły. Jak możesz nam pomóc?
Jakie zioła zacząć brać? Dziękuję

Witaj Natalia!
Tramadol, to tylko środek przeciwbólowy, a następnie do pewnego czasu. Wyjdź, z wyjątkiem trucizn roślinnych, nie widzę. Wszystkie z nich i tak, ale hamują wzrost guza. Ale staraj się nie podawać ojcu zioła żółciopędnego.
1. Kwiaty nalewki Hemlock nierówne, 5%. Kupuj i pij według schematu producenta.
2. Zbierz zioła.
Korzenie: Sabelnik marsh - 1, Łopian duży - 1; Rzepik pospolity - 2, Islandzki Tsetraria - 1, Ostropest plamisty - 1, Dzikie owoce - 2, Wielki glistnik - 1 szt., Snegolovnik płaski - 1.
Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Podsmażyć na niskiej temperaturze lub wrzącej łaźni wodnej, przykrytej, przez 15 minut.
Schłodzić, przecisnąć, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.
Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs trwa 2 miesiące.
2.1. Oddzielna recepcja, Chaga.
Umyj grzyb, zanurz go w przegotowanej wodzie, tak aby ciało grzyba zanurzyło się w wodzie, pozostaw na 4-5 godzin, a następnie zmiel lub posiekaj na tarce. Aby przygotować roztwór wodny:
- 1/2 szklanki posiekanego grzyba zalać 3 szklankami gorącej wody (nie więcej i co najmniej 50 stopni) i nalegać na termos na jeden dzień. Przeciągnij, ściśnij. Infuzję można przechowywać i stosować przez 3-4 dni. Wskazana kwota za wstęp 2-dniowy.
Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Interwał z kolekcją - 30 minut.
Staraj się mnie informować, ale lokalnemu onkologowi należy przeszkadzać - tylko do jego dyspozycji są silne i nowoczesne środki znieczulające!
DOBRY SZCZĘŚCIE dla wszystkich uczestników przed komunikacją!

21.08.18 Raisa

Cześć
Mam 57 lat. Diagnoza: chłoniak z obwodowych komórek T, nieokreślony. Wszystko zostało odkryte w kwietniu tego roku podczas badania, wykonałem PET, CT, a następnie wykonano biopsję. guz grasicy, całkowicie usunięty.
Obecnie przechodzę 2 kursy chemioterapii, biorę Tiofan w kapsułkach, nie mogę pić go w oleju, a także biorę herbatę nerkową, Rosehip, piję Chagu i witaminy w suplementach diety.
Pomóż mi, proszę, jak i co właściwie wziąć, bo Nie widzę konsekwencji pogorszenia po chemii, ale obawiam się, co będzie dalej, badania krwi są nadal normalne. Załączony fragment zdjęcia.
Dziękuję!

Cześć Raisa!
Ogień zgasł, krew wróciła do normy. Niestety, niestety istnieje możliwość spalania węgla. Dlatego konieczne jest zmobilizowanie zasobów ciała i utrzymywanie go w stałym tonie, nie zginanie drążka. Lepszy żeń-szeń - nikt nie będzie.
1. Żeń-szeń korzeń nalewki.
- Namocz 30,0 g całych korzeni żeń-szenia w przegotowanej słodzonej wodzie w temperaturze pokojowej i pozostaw na 4 godziny.
Odcedź wodę, drobno posiekaj korzenie i zalej 500,0 ml 40% alkoholu lub wódki. Domagaj się 21 dni w ciemnym chłodnym miejscu, trząść się codziennie. Nie filtruj.
Pij 10 ml 1 raz dziennie, 30 minut przed posiłkiem, NIE wodę pitną. Po 2 tygodniach spożycia dodać ilość nalewki wypitej do wódki.
Kurs trwa 30 dni, przerwa 10 dni i powtórz kurs jeszcze dwa razy (łącznie 90 dni).
2. Zbierz zioła.
Korzenie: Sabelnik marsh - 1, Labensnik zwykły - 2, Peony odchylający - 1; Zmielona jemioła - 1 łyżeczka, owoce czarnego bzu - 1, owoce dzikiej róży - 2.
Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
- 1 łyżka. mieszanka wlać 300,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, a następnie doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, przykryć przez 10 minut, a następnie wlać do termosu na noc.
Schłodzić, przecisnąć, wycisnąć i uzupełnić do 300,0 ml.
Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs trwa 2 miesiące.
3. Durish zwykły, mocny immunomodulator.
- 2 łyżki. posiekane zioła zalać 1 litrem wrzącej wody, nalegać 2 godziny, przecedzić. Pij 1 szklankę 2-3 razy dziennie, ciepło. Kurs - 1 miesiąc, 3 tygodnie przerwy i powtórzenie.
W kolekcji wziąłem pod uwagę twoje nadciśnienie.
Wszystko co najlepsze dla ciebie, Rais, dobry nastrój i udany kurs.
Przed komunikacją!

08/20/18 Larisa

16 lat. Przypadkowo, zgodnie z wynikami sonografii endoskopowej, stwierdzono: podśluzówkę o wymiarach 16 * 10 mm. Powierzchowne zapalenie żołądka. Awaria wpustu. Brak obserwacji. Badanie krwi jest normalne.

Dzień dobry
Kontynuuj bardziej szczegółowe badanie - markery nowotworowe, biopsja.
Jeśli nic nie zostanie znalezione, musimy przestrzegać i obserwować! Dieta numer 1; i możesz zacząć chagoterapię:
Myjka z grzybami Chagi, moczyć w przegotowanej wodzie, aby ciało grzyba zanurzyło się w wodzie, pozostawić na 4-5 godzin, a następnie zmielić lub posiekać na tarce. Aby przygotować roztwór wodny:
- 1/2 szklanki posiekanego grzyba zalać 3 szklankami gorącej wody (nie więcej i co najmniej 50 stopni) i nalegać na termos na jeden dzień. Przeciągnij, ściśnij. Infuzję można przechowywać i stosować przez 3-4 dni. Wskazana kwota za wstęp 2-dniowy. Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs - 2 miesiące, powtórz, ale EGD.
DOBRY SZCZĘŚCIE i wszystkiego najlepszego!

08/20/18 Olga

Witaj, Julio Evgenievna!
Naprawdę potrzebuję twojej rady ponownie. Przez kilka tygodni ból w moim języku i intensywne pragnienie zaczęły mnie niepokoić. Jakby były posypane solą i pieprzem, chciałem mocno pić, ale nic się nie zmieniło. Każdego dnia ból lub uczucie pieczenia nasilały się i spanikowałem.
Oddano krew do hemoglobiny glikowanej HbA1c, wynik wynosi 5,60 (w tempie 4,00–6,20). Jest to bliżej górnej granicy normy. Peptyd C - 1,38 (w tempie 1,10–4,40), insulina - 6,72 (w tempie 2,60–24,90), glukoza - 5,11 (w tempie 4,10–5, 90).
Oddał krew do tarczycy: T4 wolna - 11,90 (w tempie 11,50-22,70), TSH - 1,72 (w tempie 0,40–4,00). Wszystko w porządku! Dziękuję bardzo za sugestię, jak przywrócić normalne funkcjonowanie tarczycy!
Zdała ALT - 7,8 (w tempie do 35), AST - 16,2 (w tempie do 35).
Poszedłem na USG. Wątroba i śledziona są normalne. Trzustka: gęstość echa umiarkowanie wzrosła. woreczek żółciowy jest zdeformowany - zakręt jest w N / 3, talia w N / 3. Wymiary 67 * 21 mm. Nie powiększony. Kontury ściany są jasne. Ściana - 3,4 mm, umiarkowanie zagęszczona. W świetle echa ciasna żółć? objętość. W nerkach pojedyncze mikrolity do 4 mm. Objawy echa deformacji pęcherzyka żółciowego, umiarkowane przewlekłe zapalenie pęcherzyka żółciowego, pojedyncze mikrolity obu nerek.
Przypomniałem sobie, że jakiś miesiąc temu przeziębiłem się w pracy. Długo nie można wyleczyć. Temperatura każdej nocy 37,5, nie wyższa. Oddano krew, a tam ESR zwiększono - 16 (w tempie 2-15). Wytnij antybiotyk Augmentin, 7 dni. I wszystko poszło.
A po chwili język zaczął bardzo boleć. Czy może to być dysbakterioza w ustach spowodowana antybiotykami? A może to cukier? Dlaczego wciąż jest silne pragnienie, nic do usunięcia?
Cukier wyłączony, cała mąka, tłuszcz. Tylko owsianka, warzywa, ryby pieczone w morzu w piekarniku, sama zaczęła ponownie przygotowywać soki.
Zaczął pić schematy ASD. Wydaje się to trochę łatwiejsze, ale wciąż boli. Wypił Flukonazol 150, choć nie jest jasny, nie przechodzi.
Tak, kaszel wciąż nie jest silny, suchy. I ból w klatce piersiowej, w przykrych oskrzelach już od kilku dni. Kolejne zaostrzenie: żołądek lub trzustka, ból brzucha, następnie zaparcia, a następnie biegunka.
Od dzieciństwa występowało zapalenie żołądka o wysokiej kwasowości, wiele leżało w szpitalach: zapalenie żołądka i dwunastnicy, refluks - zapalenie przełyku.
Generalnie wszystko na raz i nie wiem od czego zacząć. Język lub żołądek lub kaszel.
Mąż ma 45 lat. Skarżył się, że każde jedzenie staje się jak kamień w żołądku i nic nie pomaga. Dałem Mezimowi, kiedy piłem - było łatwiej, a potem wszystko się skończyło.
Zrobiłem USG. Echo wskazań umiarkowanego pogrubienia wątroby bez ogniskowych zmian w strukturze. woreczek żółciowy jest zdeformowany - zgięcie w n / 3 in / 3, zwężenie w n / 3 in / 3. Wymiary 64 * 20 mm. Nie powiększony. Kontury ściany są jasne. Ściana jest pogrubiona - 4,3 mm, uszczelniona. Kiedy światło jest echotic żółć? objętość. Przewlekłe zapalenie pęcherzyka żółciowego. Umiarkowane mikrolity obu nerek do 3 mm. Śledziona jest normalna.
Oddałem też krew za Lipidogram. Triglicerydy - 0,52 (w tempie do 1,77), cholesterol całkowity - 6,01 (w tempie do 5), cholesterol HDL - 1,42 (w tempie> 1,20), cholesterol LDL - 4,35 (w normalny do 3).
Mąż przestał jeść cukier, całą mąkę, mniej ziemniaków. Bez tłuszczu i tłustego mięsa.
Ale martwię się, jak obniżyć zły cholesterol? Gastroenterolog zalecił picie statyn na całe życie. Ale to nie jest opcja. Czy są zioła, które obniżą zły cholesterol?
Jak pomóc z jego żółcią? Podlewałem rzepę męża, trochę dla niego łatwiej. Przedtem nie było problemów z żołądkiem.
Poczekam na twoją odpowiedź.

Dzień dobry!
A ty i twój mąż macie wiele wspólnego! Mikrolity, dyskineza, pankreatopatia)).
Konieczna jest radykalna zmiana sposobu karmienia. Salo, tak przy okazji, wcale nie jest tak szkodliwy jak, powiedzmy, smażona skóra kurczaka.
Mój mąż, podobnie jak ty, potrzebuje opłat i procedur żółciopędnych (tuba), leczenie w Truskawcu.
Ty - zrób krzywą cukru. Być może jest to oporność na insulinę.
Glossitis to efekt przyjmowania antybiotyku. Musimy zrobić kąpiele. No cóż, i jeśli rozważyć wszystko razem - odporność, zarówno jelitowa, jak i generalna upadła.
1. Vetom 2 lub inny ukraiński probiotyk. Odbiór zgodnie z instrukcjami.
2. Chagoterapia.
Myjka z grzybami Chagi, moczyć w przegotowanej wodzie, aby ciało grzyba zanurzyło się w wodzie, pozostawić na 4-5 godzin, a następnie zmielić lub posiekać na tarce. Aby przygotować roztwór wodny:
- 1/2 szklanki już rozgniecionego grzyba zalać 3 szklankami gorącej wody (nie więcej i co najmniej 50 stopni) i nalegać na termos na jeden dzień. Przeciągnij, ściśnij.
Infuzję można przechowywać i używać przez 3-4 dni w chłodnym miejscu. Wskazana kwota za wstęp 2-dniowy. Pij 100,0 ml trzy razy dziennie, 30 minut przed posiłkami. Kurs trwa co najmniej 1,5 miesiąca.
3. Wanny do ust.
Siano kozieradki, apteka rumiankowa, podbiał.
Grind, weź równo i wymieszaj. Gotuj z 1 łyżki. mieszanina 300,0 ml zwykłego wywaru, szczep.
Umieść ciepły wywar w ustach i nie połykaj przez 5 minut, imitując płukanie. Czas jednej procedury to 15 minut; dwa razy dziennie. Kurs 7-10.
4. kaszel - wypij dowolną kolekcję ziołową z wysokim korzeniem Devyasil.
Mąż Cholesterol jest syntetyzowany w wątrobie, dlatego ważne jest, aby najpierw ustalić ruchliwość woreczka żółciowego. Gdy pęcherzyk żółciowy przelewa się, następuje powrót żółci do wątroby.
Małżonek potrzebuje rurek, wymuszonego ściskania żółci za pomocą głębokiego masażu prawego hipochondrium. I jak najlepszy lek żółciopędny - Dymyanka lecznicza i / lub jedwab kukurydziany.
Najlepsze mrówki obniżające poziom cholesterolu pełzające i leki od nich. Na przykład Tribestan. Następnie przychodzi Dioscorea Nippon lub Dioscorea Caucasian.
1. Nalewka Dioscorea nipponskoy.
- 100,0 g rozdrobnionego grysu korzeniowego, wlać 0,5 litra wódki, nalegać 14 dni w ciemnym chłodnym miejscu, od czasu do czasu potrząsając, przeciążać, ściskać. Pij 25-30 kropli 3 razy dziennie, 30 minut po posiłku. Kurs trwa 30 dni, przerwa trwa 7 dni i kurs się powtarza. Trzymaj co najmniej 3 kursy.
2. Zbierz zioła.
Korzenie: Mniszek lekarski - 1; Pyreya, pełzanie - 2; Miłorząb dwuklapowy - 1, islandzki Tsetraria - 1, znamiona kukurydzy - 2, nasiona lnu - 1, pełzanie Yakortsy - 2, owoce dzikiej róży - 3.
Rozdrobnić trawę i owoce równomiernie do 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm - na początku mechanicznie do małych kawałków, a następnie na młynie; wymieszać równomiernie.
Zioła bez dawki należy przyjmować w łyżkach stołowych.
- 2 łyżki. mieszankę zalać 500,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia i wlać do termosu. Domagaj się 5-7 godzin, odcedź i pij 150,0 ml, 3-4 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 2 miesiące i jest powtarzany w razie potrzeby.
Z życzeniami sukcesu, harmonii i dobrego!

08/07/18 Elena

Miałem raka szyjki macicy 2, bez przerzutów. Przeszła kurs radioterapii. Teraz przy kasie powiedzieli, że wszystko jest w porządku, ale wciąż boję się nawrotu. Piję Chagu i bobra strumienia. Co możesz mi doradzić? Jaka inna trawa do picia?

Recenzje dla Chaga

Postać uwalniania: posiekane surowce roślinne

Analogi Chagi

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 0 rubli. Analogowe tańsze o 56 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 0 rubli. Analogowe tańsze o 56 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 8 rubli. Analog jest tańszy o 48 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 15 rubli. Analogowe tańsze o 41 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 23 rubli. Analogowe tańsze o 33 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 25 rubli. Analogowe tańsze o 31 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 47 rubli. Analog jest tańszy o 9 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 49 rubli. Analogowe tańsze o 7 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 67 rubli. Analogowo więcej o 11 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 72 rubli. Analog droższy o 16 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 73 rubli. Analog droższy o 17 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 96 rubli. Analog jest droższy za 40 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 98 rubli. Analog jest droższy o 42 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 98 rubli. Analog jest droższy o 42 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 135 rubli. Analog jest droższy za 79 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 157 rubli. Analog jest droższy o 101 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 175 rubli. Analog droższy o 119 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 175 rubli. Analog droższy o 119 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 193 rubli. Analog droższe o 137 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 208 rubli. Analogowe droższe o 152 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 264 rubli. Analog jest droższy za 208 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 279 rubli. Analogowo więcej o 223 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 281 rubli. Analogowo więcej o 225 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 294 rubli. Analogowo więcej o 238 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 322 rubli. Analogowe droższe o 266 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 327 rubli. Analog droższy o 271 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 339 rubli. Analogowo więcej o 283 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 342 rubli. Analogowo więcej o 286 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 342 rubli. Analogowo więcej o 286 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 344 rubli. Analogowo więcej o 288 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 354 rubli. Analogowe droższe o 298 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 360 rubli. Analog jest droższy o 304 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 366 rubli. Analogowe droższe o 310 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 413 rubli. Analog droższy o 357 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena wynosi od 433 rubli. Analog droższy o 377 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 435 rubli. Analog droższy o 379 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 466 rubli. Analogowe droższe o 410 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 485 rubli. Analog droższy o 429 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 515 rubli. Analog jest droższy za 459 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 562 rubli. Analogowe droższe o 506 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 570 rubli. Analog droższy o 514 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 578 rubli. Analog droższy o 522 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 626 rubli. Analogowe droższe o 570 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 660 rubli. Analogowe droższe o 604 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 751 rubli. Analog droższy o 695 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 956 rubli. Analog jest droższy za 900 rubli

Zbiega się zgodnie ze wskazaniami

Cena od 1575 rubli. Analog jest droższy o 1519 rubli

Instrukcje użytkowania Chagi

Forma uwalniania, skład i opakowanie

50 g - Torby papierowe (1) - Pakuje tekturę.
50 g - opakowania (1) - pakuje tekturę.

Działanie farmakologiczne

Środki z fitopatogenicznego grzyba jonotus skośnego (hubka, rurka, skośny hub), rozwijające się w postaci narośli na pniach brzozy. Głównymi składnikami aktywnymi są pigmenty, które tworzą chromogenny kompleks węgla polifenolowego (20%) w połączeniu z polisacharydami (6-8%), agarycyną i humagowymi kwasami chagicznymi. Działanie tonizujące na centralny układ nerwowy i właściwości immunomodulujące zapewniają wzrost odporności organizmu na niedotlenienie i inne działania niepożądane. Obecność miedzi, manganu, kobaltu zapewnia stymulujący wpływ na tworzenie krwi, zwłaszcza na leukopoezę. Preparaty grzybów brzozowych działają gastroprotekcyjnie, normalizują funkcje gruczołów trawiennych. Wzrost aktywności funkcjonalnej układu odpornościowego, zwłaszcza funkcja komórek NK, najwyraźniej określa właściwości przeciwnowotworowe grzybów brzozowych.

Wskazania

Dyskineza żołądkowo-jelitowa typu hipotonicznego, wrzód żołądka i wrzód dwunastnicy, przewlekłe zapalenie żołądka; stany asteniczne, kacheksja, okres pooperacyjny, długotrwała terapia immunosupresyjna.

Schemat dawkowania

Wejdź do środka. Przebieg leczenia wynosi 1-5 miesięcy. Jeśli to konieczne, powtórz zabieg po 7-10 dniach przerwy.

Efekty uboczne

Możliwe: reakcje alergiczne.

Przeciwwskazania

Nadwrażliwość na preparaty grzybów brzozowych.

Specjalne instrukcje

Podczas leczenia grzybem brzozowym pokazywana jest dieta mleczno-warzywna z wyjątkiem konserw, gorących przypraw i tłuszczów zwierzęcych. Penicylina we wprowadzaniu dekstrozy jest przeciwwskazana.

Może być stosowany w kompleksowej terapii chorób nowotworowych w celu poprawy krwi i procesów trawienia.

Autor recenzji: Nikolay (pozytywna recenzja)

Korzyści: Oparte na naturalnym składniku

Chagu Przyjmuję zaostrzenie zapalenia żołądka. Właściwie diagnozę zapalenia żołądka zrobiono pięć lat temu, udało mi się zlokalizować chorobę i teraz są rzadkie zaostrzenia. Dlaczego lubię Chagę? Ten lek jest całkowicie naturalny, oparty na grzybie brzozy. Kursy trwają do 5 miesięcy. Ale chcę powiedzieć, że bardzo mi to pomaga. Chagu można przyjmować inaczej, ale wolę robić nalewkę, wlewając lek z wrzącą wodą, a następnie wziąć szklankę nalewki dwa lub trzy razy dziennie. Wszystko zależy od dobrego samopoczucia. Ten lek może być zalecany do profilaktycznego leczenia zapalenia żołądka. Sprawdziłem na własnym doświadczeniu.

Recenzent: Alice (negatywna recenzja)

Nie szkodzi nic dobrego

Korzyści: Nie boli, tanie

Wady: Nie zauważyłem efektu, specyficznego smaku i aromatu naparu

Widziałem przez miesiąc, nie zauważyłem nic dobrego. Słaby apetyt nie zamienił się w dobry, częsta zgaga i gorycz w ustach nie osłabła, ciężkość i odbijanie po jedzeniu nie przychodziły mi rzadziej. Grzyb nie ma działania tonizującego ani immunomodulującego, osłabienie i częste przeziębienia również pozostały na miejscu. Nie otrzymałem też obiecanej poprawy stanu jelit, zaparcia nadal się wystają. Nie ma też działania moczopędnego w chaga, nie wpływa na ciśnienie i puls, krążenie krwi nie poprawia się.

Recenzent: Albina (pozytywna recenzja)

Zalety: cena, jakość, wydajność

Wady: nie znaleziono

Chaga uratował mnie więcej niż raz. W aptece nie jest trudno go kupić, jest wszędzie i co ważne, niedrogi. Wzięła wywar z Chagy z problemami żołądkowymi. Nie mówiąc już o tym, że zostałem wyleczony, ale mój stan się poprawił, użyłem go po raz drugi, kiedy leczyłem erozję po porodzie. Wziąłem łyżeczkę Chagi, zaparzyłem szklankę wody i trzymałem w łaźni wodnej przez dziesięć minut. Powstały bulion był pijany 4 razy dziennie przez tydzień. Napój nie jest bardzo smaczny, ale skuteczny. Moi rodzice piją herbatę chagi, aby wzmocnić swoją odporność i twierdzą, że to także pomaga, zawsze jest szybszy powrót do zdrowia.

Recenzent: Sveta (pozytywna recenzja)

Korzyści: naturalne, wydajne, wielofunkcyjne

Szczerze mówiąc, wydaje mi się, że ten grzyb wygląda okropnie i wygląda jak rośliny z horrorów, ale dziwne byłoby zaprzeczanie, że ma wiele przydatnych właściwości. Niektórzy ludzie próbują schudnąć z jego pomocą, inni traktują go za pomocą określonych owrzodzeń. Po prostu używam go jako środka zapobiegawczego w celu wzmocnienia układu odpornościowego i uniknięcia jesienno-wiosennych przeziębień. Chaga jest sprzedawana na wagę, więc ją kupuję. Smak - zwykła ziołowa nalewka, przyjemny zapach. Można dodać do herbaty z cukrem. Dobry naturalny środek, który można hodować samodzielnie w domu, jeśli pojawienie się tych grzybów nie przeszkadza.

Autor recenzji: Igor (pozytywna recenzja)

Zalety: Bez boków

Cierpię na przewlekłe zapalenie żołądka, ponad dziesięć lat. Brałem różne leki, zarówno chemiczne, jak i organiczne, te drugie preferuję bardziej. Medycyny doradzała babcia ze wsi. Apteka znalazła paczkowany lek. Zaparzyć go, tak jak herbatę, wodą o temperaturze 90 stopni, doprowadzić do temperatury 40-50 stopni i zaakceptować. Pół łyżeczki, 1/2 szklanki wody, 30 minut przed posiłkiem. W ciągu 5 tygodni znacznie poprawiło się uczucie w żołądku, pęknięcia prawie zniknęły. Grzyb można znaleźć na brzozie w lesie, ale w aptece jest on testowany laboratoryjnie i nie jest niebezpieczny.

Recenzent: Tatyana (negatywna recenzja)

Korzyści: niedrogi, naturalny

Wady: nie znaleziono

Mój mąż i ja ostatnio zaczęliśmy chorować często, niewiele, ale katar i kaszel nie są zbyt przyjemne. Myślałem o poprawie odporności. Natknąłem się na artykuł o brzozowym grzybie Chagi. Po kupieniu grzyba w aptece (50 g) zacząłem go przygotowywać. Przygotowanie naparu nie było tak łatwe, jak myślałem. Wymaga 50 gramów. grzyb, wlać 0,5 litra ciepłej przegotowanej wody i nalegać na dwa dni, a następnie odcedzić, wycisnąć i dodać do powstałego roztworu 0,5 litra przegotowanej wody. Cały napar jest gotowy. Wypiliśmy 1 szklankę 3 razy dziennie. Smak naparu nie jest zbyt przyjemny, gorzki, ale nie można tego zrobić ze względu na zdrowie. Dodaliśmy cukier, aby poprawić smak, wypiliśmy Chagę dwa tygodnie. Chaga ma działanie lecznicze na ciało, poprawia czynność jelit, poprawia odporność. Ma następujące właściwości: gojenie ran, działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne. Chaga ma wiele zalet, poza tym jest tanim lekiem, naturalnym i we wszystkich aptekach. Nie było żadnych negatywnych skutków dla organizmu, nie było też reakcji alergicznych. Niedrogi lek w celu podniesienia odporności.

Chaga. Grzyb brzozy.

Djoanna powiedziała: 01/06/2011 21:02

Chaga. Grzyb brzozy.

Mój przyjaciel kupuje chaga w torebkach, jak herbata i pije ją jako immunostymulant 3 razy w roku. Byłem tak przepojony jej nastrojem, że hapnulu 2 paczki tego suszonego grzyba brzozowego w aptece. Teraz nie wiem, co z tym zrobić.
Wszędzie, gdzie piszą, Chaga ma doskonałe właściwości przeciwbakteryjne i antyseptyczne, a jej składnikami są naturalne stymulatory biogenne, które zwiększają odporność i zwiększają ochronne właściwości organizmu, poprawiają przemianę materii, stymulują ośrodkowy układ nerwowy.
Składniki: Ciało owocowe grzyba zawiera polifenole, triterpenoidy, żywice, kwas agarynowy, flotonoidy inotodion, alkaloidy, polisacharydy, sterole, ligninę, dużo manganu, a także żelazo, krzem, aluminium, wapń, magnez, miedź, cynk.

Działanie: Preparaty Chaga mają działanie rozkurczowe, moczopędne, przeciwbólowe, przeciwbakteryjne, naprawcze, przeczyszczające; spowalniają wzrost guzów różnego pochodzenia i normalizują aktywność przewodu pokarmowego. Infuzja jest stosowana w leczeniu nowotworów złośliwych o różnej lokalizacji.

Grzyb brzozy Chaga

Menu nawigacyjne

Niestandardowe linki

Informacje o użytkowniku

Jesteś tutaj »Grzyb brzozy chaga» Miłośnicy forum chaga »Pomógł nam wyodrębnić chaga

Pomogliśmy wyodrębnić chaga

Posty 1 strona 17 z 17

Share12014-11-30 21:37:15

  • Autor: Hope
  • Nowicjusz

Jakiś czas temu syn poszedł kupić dżinsy, cóż, zmierzył kilka kawałków iw rezultacie (być może zbieg okoliczności) kilka dni później w jego nodze pojawiła się wysypka w postaci pierścienia, ogólnie uważana za pozbawioną, swędzenie było silne. Dermatolog powiedział ten grzyb, przepisał antybiotyki i maść. Pomazane, rozmazane nic nie pomagało, pojawiły się bąbelki i plama rosła. Zaczęła szukać środków ludowych i natknęła się na to forum, na ogół zdecydowaliśmy się spróbować chaga, zamówiliśmy wyciąg: chcieliśmy wypić cały kurs i dodać go do maści. Ale ekstrakt nie zmieszał się z maścią, więc próbowałem go posmarować kleikiem (vim + ekstrakt wodny), więc plama wyschła przez noc, pęcherzyki zniknęły tylko pozostała plamka na sucho, a dziś nie pozostały żadne ślady na drugą noc, więc antybiotyki i maść odpoczywają..

Share22014-12-01 19:41:23

  • Wysłany przez: Hillar
  • Nowicjusz

Jakiś czas temu syn poszedł kupić dżinsy, cóż, zmierzył kilka kawałków iw rezultacie (być może zbieg okoliczności) kilka dni później w jego nodze pojawiła się wysypka w postaci pierścienia, ogólnie uważana za pozbawioną, swędzenie było silne. Dermatolog powiedział ten grzyb, przepisał antybiotyki i maść. Pomazane, rozmazane nic nie pomagało, pojawiły się bąbelki i plama rosła. Zaczęła szukać środków ludowych i natknęła się na to forum, na ogół zdecydowaliśmy się spróbować chaga, zamówiliśmy wyciąg: chcieliśmy wypić cały kurs i dodać go do maści. Ale ekstrakt nie zmieszał się z maścią, więc próbowałem go posmarować kleikiem (vim + ekstrakt wodny), więc plama wyschła przez noc, pęcherzyki zniknęły tylko pozostała plamka na sucho, a dziś nie pozostały żadne ślady na drugą noc, więc antybiotyki i maść odpoczywają..

Świetnie, dzięki za informacje. A co, czy naprawdę można podnieść grzyba, mierząc rzeczy w sklepach? Cóż, buty są zrozumiałe, jeśli na gołej stopie, to możesz, ale dżinsy..

Share32014-12-03 15:23:13

  • Wysłany przez: ahutakasan
  • Nowicjusz

Mam nadzieję, czy mógłbyś mi powiedzieć, w jakiej proporcji wymieszano ekstrakt z chagi i wodę? Czy jest jakiś ból?

Share42014-12-04 15:43:38

  • Autor: Hope
  • Nowicjusz

Użyłem około jednej czwartej łyżeczki ekstraktu z proszku Chaga i dodałem kilka kropel wody bezpośrednio na łyżkę, tj. tak, że ekstrakt nie rozpuszcza się całkowicie, ale okazuje się, że jest tu „gnojowica” i rozmazał ją. Według uczuć, na początku było małe piekło, a potem uczucie ucisku, w zasadzie dziecko nie narzekało.

Share52014-12-11 16:45:19

  • Wysłany przez: vanessa
  • Nowicjusz

nam toze pomog ekstrakt chaga! U moego muza bilj chtoto pohozee na borodavku na noge okolo 5mm, i eto chesalos i roslo, k vrachu na ne hotel idti. Segura chetveertiy den kak nachali masat extraktom chagi, ot borodavki ostalos tolko temnoe piatno !! Ura! Dzięki chaga!

Share62014-12-11 16:50:50

  • Autor: Hope
  • Nowicjusz

Świetnie, dzięki za informacje. A co, czy naprawdę można podnieść grzyba, mierząc rzeczy w sklepach? Cóż, buty są zrozumiałe, jeśli na gołej stopie, to możesz, ale dżinsy..

Cóż, nie twierdzę, że pochodzi z dżinsów, ale grzyb znajdował się powyżej kostki, gdzie kończy się skarpeta, więc może być inny powód, ale tak to się zbiegło. Nawiasem mówiąc, teraz wszystko jest w porządku, grzyb nie wraca, choć bałem się go.

Share72014-12-19 11:18:02

  • Wysłany przez: Josh
  • Nowicjusz

Moja matka miała autoimmunologiczne zapalenie wątroby i wyleczyła ją, odkąd ją wzięła. Tak świetnie.

Share82015-01-25 19:56:09

  • Autor: Hope
  • Nowicjusz

Ekstrakt z chaga jest naprawdę jakimś cudem, o czym wcześniej nie wiedziałem. pomaga również przeciw zaparciom, przynajmniej moja babcia, która ma 76 lat po miesiącu regularnego używania suchego ekstraktu z chagovogo, nie może się radować, ponieważ zaparcia są tak nieprzyjemne, zwłaszcza dla osób starszych. Dajemy babci pić trzy razy dziennie, rozpuszczając ekstrakt ciepłą wodą w ciągu dnia, a wieczorem jako gorący napój przed snem. A jednak kupiłem ekstrakt z Chagi w Mir Chagi i tam wziąłem kolejną paczkę ekstraktu z dzikiej róży. Jak się okazało kolejne cudowne lekarstwo! Pewnego dnia złapałem przeziębienie, objawy są znane. Myślałem o wszystkim, chciałbym się ukąsić, ale w nocy wypiłem gorący kubek ekstraktu z dzikiej róży i to wszystko! Rano jako ogórek, bez objawów! Prawda, zgodnie z instrukcjami, potrzebujesz ćwiartki łyżeczki, a ja nalałem pełną łyżkę zjeżdżalnią, ale w tym celu efekt był taki, że nawet nie spodziewałem się. To niesamowite, że takie super produkty są produkowane przez naszych producentów i nikt o nich nie wie... przeczytała dokładnie o tym ekstrakcie z dzikiej róży, jest 14% PURE i NATURALNA witamina C! Ale smakuje jak kompot, wcale nie kwaśny, okazuje się, że smaczny napój, jestem bardzo zadowolony. Dziwne jest to, że niewiele komentarzy na tym forum pomaga mi tylko w jeden sposób? Wątpię w to, ponieważ widzę nawet wiadomość od obcokrajowca (Josh), w którym pisze, że jego mama, której autoimmunologiczne zapalenie wątroby pomogło chaga, jest tak silna, że ​​od chwili, gdy zaczęła przyjmować chaga, jej testy całkowicie znormalizowały! To właśnie rozumiem, kto by pomyślał o autoimmunologicznym zapaleniu wątroby, co oznacza, że ​​chaga udaje się wpływać na organizm w taki sposób, że chociaż ma wzmacniać układ odpornościowy, jest przeciwwskazany w chorobach autoimmunologicznych, okazuje się, że jest odwrotnie układ odpornościowy do równowagi i nie głupio pobudza odporność. Ogólnie rzecz biorąc, z zainteresowaniem obejrzę to forum, może ktoś inny powie coś ciekawego. Nie milcz!